Zomerzonnewende

Hallo

Vandaag luiden we officieel het begin van de zomer in, alhoewel je met het weer hier in België zou zeggen dat die al een tijdje bezig is. En eigenlijk als we naar de ware betekenis achter deze datum kijken is dit ook niet zo vreemd.

Veel meer dan het begin van de zomer is 21 juni de dag van de zomerzonnewende. Dit betekent dat de zon op haar hoogste punt staat en we de langste dag en de kortste nacht vieren. Het is de ideale tijd om stil te staan bij wat je eerder dit jaar al gezaaid hebt en hoeveel van je doelen je al bereikte.

Voor mij is het ook een moeilijke periode waarin ik het gevoel heb keihard vooruit te willen gaan terwijl ik weet dat ik moet opletten niet te veel hooi op mijn vork te nemen. Het gevaar van deze zonnige dagen is dat we denken alles aan te kunnen en dat alles ook meteen bereikt kan worden.

Als je net zo bent als ik, probeer deze dag dan eerder te gebruiken om stil te staan en genieten van de mooie dingen om je heen. Ik ga er vanmiddag op uit om Qi Gong te doen tijdens de midzomer zen in Bulskampveld. Je kan ook samenkomen met vrienden op een terrasje of een heus feestmaal voorbereiden ook als het nu dan een koude schotel met de groenten uit je tuin die al klaar waren om opgegeten te worden.

Met de aanhoudende droogte is de natuur zelf in een staat van verwachtingsvolle paraatheid op wat komen gaat.

De actie die komt later deze week wel.

Geniet ervan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.