Hallo,

Ik ben Steffie Vandierendonck.

De schrijfmicrobe zit me in het bloed. Daarnaast ben ik ook relaxatietherapeute, natuurgids en CleanTech Ambassadeur. Een hele boterham… maar het past allemaal zo mooi samen.

Vanuit een chronische auto-immuunziekte lupus heb ik bovendien geleerd te leven volgens mijn eigen ritme en dat we allemaal zoveel meer kunnen dan we denken.

Qi Gong achtergrond

Sinds 2010 beoefen ik zelf Qi Gong wat ook wel meditatie in beweging genoemd word. Online leraren waren o.a. Lee Holden en Master Mingtong Gu. Daarnaast volgde ik Qi Gong les bij Syntra West in Kortrijk.

Door de loop van de jaren en vanuit mijn eigen fysieke grenzen heb ik echter mijn eigen systeem ontwikkeld. Door een reumatische aandoening enerzijds en hypermobiliteit anderzijds leerde ik extra goed waar op te letten om de bewegingen voor iedereen toegankelijk te maken. Er zijn bepaalde dingen waar je op kan letten als je voor het eerst Qi Gong beoefent. En voor elke vorm van fysieke ongemakken kan je oefeningen in een bepaalde reeks volgen om de beste resultaten te behalen.

Schrijven en duurzaamheid

Ik hou van verhalen die beginnen met er was eens… Ze voeren me steeds terug naar een andere tijd waarin alles magisch lijkt en tegelijkertijd echter aanvoelt: de emoties, de beproevingen, de overwinningen,…

Het is niet zo dat ik wil dat die plaats van dromen en verbeelding de werkelijkheid is, daarvoor hou ik te veel van ons modern comfort. Wat ik echter wel in dit leven wil integreren is de mate waarin we voelen en echt onszelf kunnen zijn. We zouden moeten kunnen doen wat we willen en waartoe we voorbestemd zijn terwijl we ons eigen natuurlijke ritme volgen en de magie in ons leven her-ontdekken.

Dat is ook waar deze site en mijn werk om draaien. Ik wil je eerst helpen de voeling met je eigen ritme terug te vinden. Daarna kan je op een evenwichtige, leuke manier naar je doelen toewerken en deze leren kaderen op een manier die goed is voor het milieu en de toekomst van onze planeet.

Meer weten? Vraag een relaxatiesessie aan of neem een kijkje in het aanbod op deze site.