Qi Gong: meditatie in beweging

Qi Gong betekent letterlijk werken met de energie van je lichaam. Het wordt ook wel eens meditatie in beweging genoemd. Concreet leer je bewuster aanwezig zijn in het moment net als bij mindfulness. Door zachte vloeiende bewegingen te combineren met je ademhaling gaat spanning verdwijnen en worden je spieren soepeler.

Qi Gong wordt ook wel eens de opwarming tot Tai Chi genoemd. Het verschil is dat je geen volledige reeks oefeningen vanbuiten hoeft te leren. Net door de lichte aard van deze oefeningen zijn ze geschikt voor zowel jong als oud. Ook mensen met een chronische aandoening of burn-out kunnen Qi Gong beoefenen. Het moeilijkste is je eigen grenzen te leren kennen en van hieruit verder te gaan. 

Daily Dose of Qi

De daily dose of Qi reeks zijn 30 basisoefeningen die speciaal ontworpen zijn om thuis mee aan de slag te gaan.  Je leert moeitelozer te bewegen binnen de grenzen van je eigen lichaam. Je leert mentaal en fysiek ontspannen ook als de wereld rond je in chaos is. Je doet nieuwe energie op om mee verder te gaan.

De meeste lessen duren tussen de 5 a 10 minuten en je leert o.a. hoe je oefeningen zelf kan combineren.

Vraag hieronder vrijblijvend een introductievideo en de oefening van het protective cross aan:

Benieuwd geworden naar wat Qi Gong nu werkelijk is? Ervaar het dan gewoon zelf en vraag de gratis online introductieles aan.

Qi Gong oefeningen