Mentaal je immuniteit verhogen met Qi Gong

We kunnen het niet meer negeren. Het coronavirus vraagt ons letterlijk om stil te staan en om ons heen te kijken. Mensen slaan aan het hamsteren. We worden terecht afgeraden om bij kwetsbare groepen in de buurt te komen. Maar wat kan je nu zelf doen om kalm te blijven en je eigen immuniteit te verbeteren?

Hierover heb ik het in de volgende video, waarbij je ook een visualisatieoefening krijgt om te achterhalen wat voor jou nu echt belangrijk is. De beeldkwaliteit is niet optimaal, maar daar trek ik me in deze tijden even niets van aan 😉

Beluister je liever de opname? Dan kan dit hier:

Gek genoeg zie ik mezelf, ondanks mijn auto-immuunziekte, niet als iemand uit de kwetsbare groep. Integendeel. De enige keer dat ik het afgelopen jaar een dokter nodig had was toen mijn duim tussen de autodeur terecht kwam. Hoe komt dit? Wat is er verandert?

Wel de grootste reden waar ik mijn huidige goede gezondheid aan te danken heb, is ongetwijfeld de mentale weerstand die ik door het Qi Gong beoefenen heb opgebouwd. Ik heb geleerd samen te werken met elke cel in mijn lichaam. En jij kan dat ook.

Qi Gong is zoveel meer dan door zachte bewegingen je lichaam soepel houden. Je leert er jezelf door kennen. Je leert aanwezig te zijn in het moment en nieuwe energie op te doen. Die energie heb je nodig om in tijden zoals nu reserves te hebben om met crisissituaties om te gaan.

En dan is er zeker ook het mentale luik. Zet voor jezelf een intentie achter je beweging. Geef een boodschap door aan alle cellen in je lijf om samen te werken, om gezond te zijn, om in één richting vooruit te gaan,…

Wil je zelf ook aan de slag met Qi Gong om de komende weken ten volle te benutten? Neem dan een kijkje bij actief je nieuwe werkelijkheid vormgeven of bij de daily dose of Qi reeks.