In januari 2005 werd bij mij op 17-jarige leeftijd de chronische lupus_groterauto-immuunziekte lupus vastgesteld. Dit betekent concreet dat je lichaam antistoffen aanmaakt tegen delen van jezelf in plaats van tegen virussen. Bij mij werden vooral mijn nieren en bloed aangetast maar de ziekte kan werkelijk overal toeslaan heel vaak ook op je spieren en gewrichten.

Hoewel deze uitslag niet compleet onverwachts kwam heeft hij toch mijn verdere leven grondig overhoop gehaald. Studeren, werken en een gezin stichten bleken plots niet meer zo vanzelfsprekend. Toch ben ik er met vallen en opstaan in geslaagd.

Lupus, een jaar zonder einde? is een dagboek, waarin ik drie jaar lang mijn ervaringen met lupus heb beschreven. De verschillende ziekenhuisopname’s, de problemen bij het starten van een opleiding aan een hogeschool en een lastige klasuitstap naar Berlijn. Maar niet alles was negatief. Ik vertel ook over het leren waarderen van de kleine dingen in het leven en het warme besef er niet alleen voor te staan.

Dit boek kost 13.95 € en kan in elke erkende boekhandel besteld worden via de ISBN CODE: 9789088346330

Je kan het ook online bestellen via boekscout.nl.