9789402219654_covTara krijgt een onaangename verrassing wanneer  haar ouders willen verhuizen. Ze denkt dat het om een midlifecrisis gaat, maar al snel blijkt er meer aan de hand te zijn. De intriges stapelen zich op en haar vaders verleden haalt hen in. Tara probeert haar verwarrende gevoelens en heimwee een plaats te geven en het mysterie te ontrafelen. Wat ze ontdekt had echter beter verborgen kunnen blijven.

Fragment uit een onaangename verrassing…

Hieronder kan je een fragment uit het boek lezen. Het speelt zich af wanneer Tara net te horen heeft gekregen dat hun huis verkocht is en ze dit vergelijkt met wat haar beste vriendin haar vertelde.

Volgens Mirte duurde het drie maanden voor de notaris de definitieve papieren van hun huis rond had. Bij ons was de klus in een week geklaard. Toen ik mam erover aansprak, reageerde ze ontwijkend. ‘De notaris is een vriend van je vader. Hij wist dat we snel wilden verhuizen. De dame die ons huis kocht hoefde geen lening aan te gaan. Ze kon meteen een cheque overhandigen voor het volledige bedrag. Wij moesten een klein beetje bijleggen voor onze nieuwe woning en de zaak was geregeld.’
Haar antwoord klonk ingestudeerd en nogal onwaarschijnlijk. Ze zei dat de notaris een oude vriend was, maar hij kwam nooit bij ons over de vloer. Ze hadden geluk dat de dame genoeg geld kon vrijmaken op zo korte tijd. Het huis dat we kochten stond ook nog eens leeg. Ik ging bijna geloven dat er opzet in het spel was. Maar dat kon natuurlijk niet. Mijn ouders hadden gewoon geluk en ik zag spoken. Of niet?

Dit boek is verschenen in de categorie Young Adults maar kan ook perfect door volwassenen gelezen worden. Het telt 150 pagina’s en kost 17,45 €
Je kan het in elke erkende boekhandel bestellen via de ISBN: 978-94-0221-965-4

Bestellen kan ook online via boekscout.nl