praktische-relaxatie

Mijn eigen ups en downs

Na het bosbaden en de te gekke veertocht van afgelopen week zou ik graag zeggen dat ik weer helemaal opgeladen ben. Maar in werkelijkheid voel ik ook de wissel van de seizoenen.

Sinds februari dit jaar werk ik volledig zelfstandig en ik moet zeggen dat dit met mijn achtergrond van auto-immuunziekte een grote prestatie is. Zien dat het lukt. De bevestiging voelen dat ik de afgelopen maanden soms ‘vollenbak’ heb kunnen gaan en genoeg evenwicht gehouden heb in mijn eigen energiesystemen heeft enorm veel voldoening.

Nadeel van leven volgens je eigen ritme

Maar het nadeel van leven volgens je eigen ritme is dat je meer bewust wordt van hoe het niet strookt met wat de maatschappij van ons verwacht. Met de kouder en donkerder wordende dagen zou ik veel liever een uur langer in mijn bed blijven liggen ‘s morgens. Wat deed het deugd om tijdens de schoolvakantie geen wekker te moeten zetten. En het werk raakte toch gedaan… meer zelfs… het waren topmaanden!

De combinatie van veel zon in september (wat niet goed voor me is) en nu de weersomslag doen mijn spieren en gewrichten echter weer protesteren. En dan komt automatisch de vraag… gaat dit lukken? Hou ik dit tempo wel vol?

We mogen onszelf heruitvinden

Het antwoord is misschien dat we niet moeten volhouden. We mogen onszelf heruitvinden. We mogen aangeven wat voor ons het beste werkt en dat hoeft niet overeen te komen met wat de maatschappij van ons verwacht. Daarom staan de activiteiten van het najaar ook weer helemaal in het teken van mogen leven en werken volgens ons eigen ritme en dit te leren uitdragen naar de buitenwereld. Zelf ben ik ook weer extra gemotiveerd om de systemen in de maatschappij te helpen aanpassen zodat leven en werken volgens ons eigen ritme ook meer mogelijk wordt. Doe je mee?

 

Agenda najaar 2021

praktische-relaxatie

 

1 keer per maand kan je vanaf nu een online werkgroep meevolgen om dieper in te gaan op een onderwerp dat je kan helpen leven en werken volgens je eigen ritme.

De verschillende thema’s voor het najaar zijn:

18 okt doel – drijfveer – draagkracht schema en hoe dit jezelf en je omgeving kan helpen om meer evenwichtige keuzes te maken en meer energie over te houden om te genieten van wat werkelijk belangrijk is.

15 nov levenswiel voor evenwichtiger leven. Dit is een eenvoudig maar erg krachtig hulpmiddel om stil te staan bij waar je nu staat in je leven en waar je naartoe wilt. Het is een eerste stap naar work/life balance.

13 dec ontspannen door de feestdagen. Voor langdurig zieken en mensen met stress en burn-out kan dit een extra vermoeiende periode zijn. Maar ook ‘gezonde’ mensen hebben door het coronajaar gemerkt dat het ook anders kan en zien misschien op tegen vastgeroeste tradities die de feestdagen meebrengen. Hoe ga je hiermee om? Hoe vind je een evenwicht tussen wat het beste is voor jezelf en wat je denkt dat van je verwacht wordt?

In een mix van theorie en oefeningen gaan we dieper in op het thema. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Je bent niet verplicht alle momenten mee te volgen. Het heet een werkgroep, maar je kan het ook een ontmoetingsmoment noemen, workshop,… what’s in a name

Deze zullen telkens online doorgaan van 19u tot 20u30.

Deelnameprijs 18€ incl. BTW per thema
Mogelijkheid tot aankopen van een voordelige beurtenkaart als je maandelijks over een nieuw onderwerp wilt meevolgen.

Interesse? Laat het weten.

relaxatie_opleiding

Opleiding praktische relaxatie

Heel wat mensen zijn overspannen en lopen een risico op burn-out… als ze al niet in die fase zitten. Loopbaanbegeleiding of andere coaching is op zo’n moment vaak nog niet aan de orde. Op dit niveau moeten mensen eerst terug voeling met hun lichaam krijgen en energie opdoen voor ze effectief gecoacht kunnen worden. Dat is waar de opleiding praktische relaxatie van pas komt.

Je leert herkennen welke vormen van stressprikkels aanwezig zijn. En je krijgt praktische tools mee om mensen effectief te leren ontspannen en energie opdoen.

In deze opleiding testen we relaxatietools samen uit en krijg je mee waar je moet op letten als je de technieken doorgeeft aan anderen. Het kan zo een mooie extra aanvulling zijn op je bestaande begeleiding.

Misschien ben je vertrouwd met de 8 stappen in stress en burn-out van Anita Rogiers. Relaxatie zou zich daarin bij stap 2, 3 en 4 bevinden onmiddellijk na het oriëntatiegesprek. Het helpt bij het beter kunnen verwoorden van hoe de effectieve stressklachten aanvoelen. Het is een heel nuttig hulpmiddel bij herstellen van energie en het helpt een uitlaatklep bieden voor het omgaan met stress en emoties.

Het voordeel van je bijscholen in praktische relaxatie is dat je mensen minder vaak moet doorverwijzen naar anderen. Je bouwt een vertrouwensband op. Je helpt hen ook door die eerste fase heen naar een niveau brengen waarop ze wel terug extra coaching of meer mentaal gerichte begeleiding aankunnen.

Deze opleiding gaat de eerstvolgende keren door op zaterdag 9 oktober of zaterdag 20 november in Aalst.

Ken je iemand die hier interesse in kan hebben? Laat het hen weten.

#mindfulness #stress #burnout #ontspanning

Qi Gong als ontspanningstechniek bij stress en burn-out

Als coach willen we anderen helpen om evenwichtiger in het leven te staan, maar te vaak ontbreekt hierbij het luik fysieke ontspanning.

Als relaxatietherapeut en bosbadgids help ik mensen de nodige tools aan te rijken om zelf aan te voelen waar fysieke blokkades in hun lichaam zitten en hoe ze deze vervolgens op een zachte manier kunnen losmaken.

Qi Gong is hier een ideaal middel voor waar in mij ogen veel meer coaches en therapeuten zouden moeten kunnen mee werken.

Kan een afbeelding zijn van één of meer mensen, staande mensen, buitenshuis en boom

Ik leerde deze bewegingsvorm voor het eerst kennen 10 jaar geleden nadat ik door een auto-immuunziekte en minder evident arbeidsparcours zelf op zoek ging naar een vorm van beweging die bij me paste. Sinds 2017 geef ik dit professioneel door en vaak met erg positieve reacties en resultaten.
Veel mensen blijven in kringetjes lopen:
– Ze gaan van de ene therapeut naar de andere.
– Ze worden mentaal opgelapt om daarna terug mee te draaien in de maatschappij tot hun lichaam fysiek aan de alarmbel moet trekken.
– Of ze belanden in een burn-out fase waarbij het lichaam zo uitgeput is dat het weken en maanden duurt voor van enigszins normaal functioneren ook maar sprake is.
Ik zie Qi gong in de eerste plaats dan ook als een preventiemiddel. Het is je eigen grenzen leren kennen en erbinnen leren bewegen om op een evenwichtige manier in het leven te staan en wanner je je doelen bereikt ook voldoende energie over te houden om er werkelijk van te kunnen genieten.
Qi Gong is een tool waar mensen vaak mee starten uit noodzaak, maar die ze vervolgens jaren blijven beoefenen.
Het is een ideale techniek om (sneller) bewust te worden van fysieke blokkades die er zijn.
En het is ook bewust of onbewust op blokkades werken gewoon door de manier waarop je een reeks opbouwt. Je hoeft niet per se te weten wat je allemaal aan het doen bent om effect te hebben. Je leert gewoon naar de signalen van je lichaam luisteren.
Wil je dit zelf ervaren? Dat kan bijvoorbeeld met de online daily dose of Qi reeks.

Wil je het leren doorgeven aan anderen? We werken hiervoor aan een programma binnen WISL dus neem gerust contact met me op.

Bosbadgeluiden

ontspannen feestdagen

3 tips om ontspannen door de feestdagen te komen

Het is voor velen een stresserende periode. Kerst en Nieuw vieren en puzzelen met familieleden en cadeautjes. Ik moet eerlijk bekennen dat dit voor mij al jaren niet meer zo voelt en dat de huidige coronasituatie me dan ook geen extra denkwerk bezorgde. Je vindt hier dan ook 3 tips die je misschien zelf kunnen helpen wat meer ontspannen de feestdagen te beleven.

Tip 1. Vier de ware betekenis

Kerstmis is tegenwoordig bomen die ontworteld worden om ons een beetje groen in huis te bezorgen. Lichten en versiering die wel voor sfeer kunnen zorgen, maar als je zo eens door de straten rijdt ook wel buitensporige proporties kunnen aannemen. Feestmenu’s met familie omdat het zo hoort en al jaren gedaan wordt, of als je geluk hebt zoals bij ons toch wel gewoon een moment om gezellig samen te zijn en als je zelf graag kookt geen onnodige stress meebrengt.

Maar als je even al die conditionering zou kunnen loslaten en terug zou kijken naar de oorspronkelijke betekenis vieren we het feest van het licht. We vieren de overwinning van het licht op het donker. 21 December is de kortste dag en de langste nacht. In termen van licht en donker is dit het midwinter punt hoewel bij ons tegenwoordig de winter dan pas begint. En ja het koude seizoen ligt nog voor ons. Maar de donkerste dagen zijn nu. Binnen een week of twee zal het licht terug zichtbaar beginnen toenemen en zal de belofte van nieuw leven en een nieuwe cirkel van het jaar voelbaar worden.

Dit is bij mij dan ook de ware betekenis van deze periode: stilstaan bij het voorbij  jaar. Erkennen dat we door lichte en donkere momenten heen gegaan zijn. Nu met het donker buiten mogen stilstaan bij onszelf, bij wat voor ons echt belangrijk is. En vieren dat we bijgeleerd hebben. Dat we een nieuwe wending van de spiraal zullen starten.

Oké als je dit bewust doet kan het fijn zijn om dat in gezelschap te doen. Maar dit kan evengoed alleen met de mensen van je eigen gezin of die het dichtst bij je staan.

Tip 2. Zelfzorg is belangrijk

Het afgelopen jaar heeft al veel van ons gevergd. Het gedwongen stilstaan bij een andere manier om het einde van het jaar te vieren, kan bijdragen aan die extra spanning. Het einde van de onzekerheid is ook nog niet in zicht. Daarom is zelfzorg nu belangrijker dan ooit. Hoe moeilijk het voor je ook lijkt, hoeveel mensen je ook het gevoel hebt om te ontgoochelen… probeer het eens op een andere manier te bekijken. Gedwongen stilstand is een kans om opnieuw te beginnen. Wat als we dit jaar als een kans zien om te starten met nieuwe tradities? Een kans om alleen al onbevooroordeeld eens iets nieuws te proberen en nadien te evalueren of het werkt of niet. Misschien kom je tot de conclusie dat je liever terug gaat naar de oude manier van vieren. En dat is oké. Maar misschien zijn er wel dingen die je, als je het jezelf mag toegeven, niet mist: De drukte, het heen en weer rijden, het eigenlijk te veel eten of andere voeding eten dan je weet die goed voor je is, …

Wat is voor jou echt belangrijk? Hoe ziet zelfzorg er voor jou in deze periode uit?

Dit wil trouwens absoluut niet zeggen dat we familie in de kou moeten laten staan. Het zorgt er net voor dat we de momenten die we later samen zullen hebben meer naar waarde zullen schatten.

Tip 3: Alles heeft zijn tijd

Deze tip zou gerust ook ‘less is more’ kunnen heten. Het voordeel van de ware betekenis van deze tijd van het jaar vieren is dat je eigenlijk aan één feest genoeg hebt. 21 december is Kerstmis en Nieuwjaar in één. Zodra je dit omarmt besef je dat het niet nodig is pakjes in tweevoud te geven of twee x zo kort na elkaar met dezelfde mensen een schijnbaar ander feest te vieren. Dit doet opnieuw niets af aan de kwaliteit of de gezelligheid van de momenten die je samen doorbrengt. Het brengt eerder alles terug naar de essentie, naar echt samen zijn om samen te zijn. Het kan ervoor zorgen dat je je eigen ritme niet nodeloos overhoop haalt.

Deze tijd van het jaar is er één waarin we energie moeten opdoen voor de komende maanden. Het is er één waarin we van nature liever langer in ons bed blijven liggen of iets minder sociaal contact hebben. De lente en de zomer met veel licht lenen zich perfect tot gezellige avonden buiten. Waarom hebben we het nu dan zo moeilijk als we niet mogen samenkomen?

Deze periode kan gezien worden als een tijd van eerder emotioneel samenzijn. Het helpt ons het donker te vergeten en de onzekerheid die voor ons ligt. Het doet ons terugdenken aan warme, gezellige tijden en creëert hierdoor opnieuw hopelijk een eigen gezellig moment om later aan terug te denken. Het is herinneringen ophalen en bijpraten over dingen waarin je tijdens de drukke maanden van het jaar geen tijd had. Dit stamt weer af uit een tijd waarin onze voorouders hier werkelijk geen tijd voor hadden. Nu was de oogst binnen, kon er niet veel buiten gedaan worden en was er echt tijd over. Wij zijn dit ritme kwijtgeraakt en daarmee misschien ook een beetje het belang van deze periode. Of niet?

Niemand kan het voor jou zeggen. Het belangrijkste is je eigen stem te horen en te ontdekken wat je nu zelf nodig hebt.

Heb je hier vragen bij. Heb je het moeilijk om deze weg voor jezelf uit te stippelen? Neem dan contact met me op en we bekijken de mogelijkheden.

 

leven-in-balans

Bestaat leven in balans wel?

Het is niet de eerste keer dat me de vraag gesteld wordt en zeker in coronatijden: ‘Bestaat leven in balans wel?’ Of ‘Bestaat er wel zoiets als de perfecte balans?’

Om hierop te antwoorden moet je eerst weten wat dit voor jou wil zeggen.

Hoe zou leven in balans er voor jou uitzien? Hoe voelt het? Wat kan je doen als je in balans bent?

Leven in balans

Zelf zie ik balans niet als iets wat je één keer bereikt en dan voor altijd kan behouden. Het is evenwicht vinden, steeds evalueren en bijsturen. De perfecte balans is dus niet één langgerekt moment in de tijd. Het is eerder een voortdurende reis als dansen op een slap koord. En zoals bovenstaande quote zegt: ‘het is buigen of breken.’

Leven in Balans kan rust brengen

Dit is misschien niet het antwoord dat je wou horen. Toch kan die voortdurende reis rust brengen. Je leert je eigen ritme kennen. Je leert waar je eigen grenzen liggen en hoe je daarbinnen het best kan bewegen. Zo leer je ook veel makkelijker keuzes maken.

 

Wat met onevenwicht van buitenaf

En dan heb je natuurlijk situaties van buitenaf die je niet in de hand hebt. Wat bijvoorbeeld met de stijgende coronacijfers? Wat met maatregelen die constant wijzigen of dreigen te wijzigen? Ook hier bestaat geen perfect antwoord op. Ook hier moeten we leren veerkrachtig zijn en ons minder vastpinnen op momentopnames, maar leren leven van dag tot dag. Hier is het evenwicht vinden tussen plannen maken en aanvaarden dat deze kunnen wijzigen.

Laat dat laatste iets zijn waar ik dankzij mijn chronische ziekte al jaren expert in ben. Dankzij leven in balans kan ik zo ontzettend veel doen. Maar ik aanvaard ook de dingen die niet lukken. De tijd nemen om jezelf af te stemmen op de buitenwereld en werkelijk invoelen hoe je je daarbij voelt in plaats van elk jaar in hetzelfde cirkeltje te zien voorbijgaan.

Dus als mij de vraag gesteld wordt ‘bestaat er wel zoiets als leven in balans’ dan antwoord ik ‘jazeker. Maar hoe dat er voor jou uitziet? Dat kan jij alleen zeggen.’

 

Wil je meer weten over je eigen leven in balans? Lees dan het boek of kom op 1 augustus naar de workshop bij Atelier Mystique in Eernegem.

Wat je moet weten over Qi Gong

Qi Gong is aan een opmars bezig ook in België. En dat is niet verwonderlijk. Deze vorm van fysieke en mentale ontspanning wordt ook wel meditatie in beweging genoemd en hij is geschikt voor werkelijk iedereen. Ongeacht je fysieke toestand of voorkennis… je kan Qi Gong beoefenen. En toch zijn er een paar dingen waar je volgens mij moet op letten bij de start.

 

Qi Gong Bosdroom meditatie

Qi Gong meditatie in beweging. Foto uit les ten voordele van Bosdroom vzw.

1 Ken de achtergrond van je leraar

Iedereen kan tegenwoordig Qi Gong beoefenen en je vindt tal van filmpjes op internet. Een goede leraar weet echter waar hij op moet letten. Neem je de juiste starthouding aan? Forceer je jouw lichaam niet te veel door een verkeerde beweging te maken? Helpt ze je eraan herinneren tussendoor te blijven op je adem letten? … Het zijn allemaal dingen die het verschil kunnen maken.

Mijn eigen achtergrond vind je hier.

2 Respecteer je eigen grenzen

Ik beoefen nu al zo’n 10 jaar Qi Gong en geef het al van in 2017 professioneel door. Het moeilijkste wat ik blijf zien na met verschillende groepen mensen gewerkt te hebben, is respect hebben voor je eigen grenzen. Wij in het Westen zijn de voeling met ons lichaam verloren. We weten vaak gewoon niet meer wanneer onze gewrichten openstaan of wanneer we toch al strak gespannen spieren nog harder aan het opspannen zijn.

We gaan een houding te lang aanhouden… wat ook in yoga kan gebeuren.

Of we oefenen in het begin langer na elkaar dan goed voor ons is, omdat we willen meedoen met de rest van de groep.  Je eigen grenzen leren aanvoelen en respecteren… dat is één van de belangrijkste lessen die je kan leren.

 3 Wat wil je ermee bereiken?

Iets anders wat ik vaak opmerk, is dat mensen op zoek zijn naar hulpmiddelen om meer ontspanning en energie in hun leven te brengen. Qi Gong is daar natuurlijk ideaal voor. En toch moet je jezelf de vraag stellen: wat is het me waard?

Met deze vorm van milde beweging kan je al goede resultaten behalen met zo’n 10 minuten oefenen per dag. Maar dan moet je natuurlijk wel de discipline vinden om dit ook werkelijk dagelijks te gaan toepassen. Het is een nieuw automatisme dat je moet aanleren. Je moet je lichaam eerst tijd geven om soepel en ontspannen te worden en daarna wil je het zo houden.

Ik vind het zo jammer als mensen maar 1 keer per week naar de les komen en dan na 3 weken zeggen: Het werkt niet voor mij. Ik stop ermee. 

Geef jezelf een kans. Maar benut die kans dan ook ten volle met een open blik.

4 Moet je dan werkelijk elke dag oefenen?

Natuurlijk sla ik ook wel eens een dag over. Nee je hoeft niet elke dag je wekker te zetten op hetzelfde uur. Het hangt allemaal af van om welke reden je met de Qi Gong begonnen bent en hoe lang je dit al beoefent.

Vergelijk het met autorijden. Eerst weet je totaal niet hoe je die verschillende handelingen vlot gaat uitvoeren. En op een dag merk je dat je het op automatische piloot kan zonder er nog bij te hoeven nadenken. Qi Gong verloopt in drie fasen. Eerst moet je de beweging leren kennen tot hij in je fysieke geheugen opgeslagen wordt. Dan combineer je met je ademhaling. En dan kan je naar het volgende level van energie en ontspanning gaan door er een intentie aan te verbinden.

Eens de beweging in je fysieke geheugen opgeslagen is, kan je gerust eens de beweging een tijdje niet doen. Je zal leren op welke momenten je lichaam welk soort oefeningen nodig heeft.

Hoeveel tijd je dan mag tussen laten? Dat is iets wat je proefondervindelijk zal moeten leren. Meer hierover in de volgende blog het zijn de dingen die we niet doen.

Heb je zin gekregen in meer en ben je klaar om Qi Gong uit te testen? Bekijk dan hier een gratis introductieles. Je kan het ook live komen uittesten op de NaGeBa-beurs in Torhout op 29 maart 2020.

Qi Gong, Nageba, gezond in balans, meditatie

Moeiteloos leven met Qi Gong

2020 wordt volgens velen het jaar waarin alles makkelijker gaat. Dit wordt het jaar waarin we moeiteloos oude overtuigingen loslaten en mogen en kunnen ons leven compleet opnieuw vormgeven.

Laat dit nu net een thema zijn waar ik de voorbije weken terug aan de slag ging na het herlezen van een boek van Neale Donald Walsch en waar ik op de Zhendria website over schreef.  Mijn vraag hier is: Voel jij het al dat loslaten? Misschien nog belangrijker: durf jij dit al? Of zit je zelf nog net iets te vast in oude overtuigingen?

Moeiteloos leven met Qi Gong

ik besef dat ik geluk heb in deze tijdsgeest geboren te zijn. Oude overtuigingen klakkeloos aannemen, wat je leert op school, zelfs wat je in sommige oude zelfhulpboeken leest is nu niet meer zo. Het hoeft allemaal niet meer. Dit besef drong bij mij nog veel meer door door het beoefenen van Qi Gong wat in wezen echt leren werken is met de energie van je lichaam. Qi Gong beoefenen toont ons hoe we al onze overtuigingen en emoties veel meer moeten laten stromen. Het is al 5000 jaar oud en toch voelt het tegelijk als een totaal nieuw begrip van hoe wij als mens functioneren.

Qi Gong beoefenen is:

🙆‍♀️ Leren hoe je voldoende draagkracht opbouwt om duurzamer en energieker door het leven te gaan.

🙆‍♀️ Leren hoe je veel meer in je eigen kracht kan staan ongeacht wat de buitenwereld ervan vindt.

🙆‍♀️ Leren hoe je nieuw gevonden kennis en inzichten op een evenwichtige manier kan delen met de buitenwereld.

🙆‍♀️ Ervaringen en emoties door je heen laten stromen ipv ze vast te houden.

Wil je dit zelf ervaren? Kom dan op zondag 29 maart naar de NaGeBa Festifair ‘Natuurlijk en gezond in balans’ in Torhout waar je kan meedoen aan een demonstratie. Kan je niet zolang wachten en ben je klaar voor het ‘echte werk’? Doe dan mee aan het 8 weken programma actief je nieuwe werkelijkheid vormgeven.

 

Wat is de healing circle driedaagse?

Een aantal weken terug kwam ik in contact met de reeks the time of the sixth sun en ik voelde meteen dat dit iets is wat meer mensen moeten kennen. Het resoneert volledig met de boodschap die ik zelf uitdraag als moderne druïde.

Kort samengevat voor wie de reeks niet zag:

We leven in een spannend tijdperk waarin we gevraagd worden actief mee te werken aan een nieuwe toekomst. Anderzijds moeten we terug leren luisteren naar de kennis van onze voorouders en ons verbinden met het ritme van de natuur en de planeet.

Dit wil niet zeggen terugkeren naar hoe het vroeger was, maar eerder oude kennis doornemen, eruit meenemen wat relevant is en het aanpassen naar een model dat werkt voor de toekomst.

Tijdens het kijken naar de reeks kreeg ik een sterk gevoel van bestemming, van verbondenheid met gelijkgestemden en van richting hebben. Jammer genoeg ebt dat gevoel na verloop van tijd meestal weg. Van hieruit onstond de healing circle driedaagse.

De time of the sixth sun spreekt met aboriginals, inheemse stammen en dorpsoudsten. Wij hebben zelf echter ook heel wat wijsheid in ons die we op elk moment kunnen aanspreken als we ernaar leren luisteren.

Wat als je je eigen verhaal kon helen?

Wat als je je verleden kon achter je laten en met een nieuw gevoel van richting en verbondenheid vooruit kon kijken?

Deze driedaagse is mogen stilstaan om te zien waar je vandaan komt en wat je tot op dit punt gebracht heeft.

Het is eerst en vooral ontspannen, mogen vertragen, mogen gewoon zijn en je omgeving in je opnemen.

Daarnaast is het ook je batterijen opladen om er de komende weken terug tegenaan te kunnen.

Je krijgt doorheen deze drie dagen net voldoende ‘prikkels’ aangereikt om tot nieuwe inzichten te komen. Maar alles in een ontspannen sfeer. Geen enkele activiteit is een verplichting.

Er is ruimte om ons te laten inspireren door elkaar en om ervaringen uit te wisselen.

En je vertrekt met een toekomstplan waarmee je duidelijk weet hoe je dit gevoel de komende weken terug kan aantappen. Hoe je het kan ‘vasthouden’.

Je gevoel van bestemming zal misschien niet komen van een einddoel voor ogen zien, maar van weten dat je het juiste pad bewandelt. Weten dat je doet wat je hoort te doen, of dat je dit vanaf nu zal beginnen doen.

En dat brengt rust. Dat brengt voelen en weten in plaats van doelloos rondrennen.

Deze healing circle is er zowel voor gezinnen, voor mensen alleen als voor ondernemers. Misschien heb je het gevoel alleen even onder gelijkgestemden te willen zijn. Of misschien heb je grootse plannen en ideeën die je even met anderen wil aftoetsen zonder angst te moeten hebben dat ze meteen afgebroken worden. Of je hebt al een duidelijk gevoel van richting, maar bent op zoek naar mogelijkheden om dit alles nog meer vorm te geven in je dagelijkse leven.

Het kan allemaal. De bedoeling is om ons nieuw gevonden gevoel van richting indien we dat willen te kunnen verder delen met de buitenwereld en deze healing circles op andere momenten in andere samenstellingen opnieuw te kunnen beleven.

Voelt dit als iets voor jou? Ga dan mee op healing circle ervaring.

Warme groeten
Steffie